Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ



ΥΛΙΚΑ


Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο 
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. λάδι
1 χούφτα καρύδια
αλάτι - λευκό πιπέρι
1κ.γλ. ξύδι
μαιντανό προαιρετικά






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.


Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. 


Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι, με πολύ καυτό λάδι, για λίγο.


Για τη σκορδαλιά


Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Δοκιμάζουμε καθώς τη φτιάχνουμε, και προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερο αλάτι ή ξύδι.


Οταν έχουμε έτοιμη τη σκορδαλιά μας, καλό είναι να μείνει μία μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου