Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πίτσα

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μικρά σφολιατάκια στρογγυλά ή τετράγωνα
1 χαλούμι τριμμένο
100 γρ. κρεμώδες τυρί
100 γρ. τριμμένο τύρι ένταμ
2 κσ. ντοματοχύμο
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
10-15 μικρά μανιταράκια
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
αλάτι, πιπέρι
λίγη ρίγανη


ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ανακατεύετε το χαλούμι με το κρεμμώδες τυρί και αλατοπιπερώνετε το μείγμα.
Βάζετε 10 σφολιατάκια στο ταψί και μοιράζετε σε αυτά το μείγμα. Τα αλείφετε περιμετρικά με νερό.Τα σκεπάζετε με ένα σφολιατάκι το καθένα. Πατάτε τις άκρες απαλά για να κολλήσουν.
Κόβετε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες, τα μανιτάρια σε τέταρτα και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Κόβετε την ντομάτα στη μέση, πιέζετε για να βγούν τα υγρά και οι σπόροι της, και κόβετε το κάθε κομμάτι σε 5 φέτες.Αλείφετε την επιφάνεια από τα σφολιατάκια με τον ντοματοπελτέ.
Πασπαλίζετε με την μισή ποσότητα ένταμ και απλώνετε τα υλικά και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί.Βάζετε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου.
Ψήνετε για 25-30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου