Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ




ΥΛΙΚΑ

Μίγμα 1:
275γρ. λάδι ραφιναρισμένο
125γρ. σταφιδίνη
50 γρ. λικέρ grand marnier
250γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
80 γρ. ζάχαρη άχνη
10γρ. κανέλα σκόνη
λίγο γαρύφαλλο 
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
1 κ.γλ. αλάτι 

Μίγμα 2:
1 kg αλεύρι μαλακό
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1-1/2 κ.γλ.σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μίξερ βάζουμε τα υλικά του πρώτου μίγματος και τα χτυπάμε για λίγο στην αργή ταχύτητα του μίξερ και στη συνέχεια στη γρήγορη, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ και τα υλικά του 2ου μίγματος, έχοντας το μίξερ στην αργή ταχύτητα και βλέπουμε έως ότου ομογενοποιηθεί και γίνει μία εύππλαστη ζύμη.
3. Βγάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε μία μπασίνα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
4. Όσο ξεκουράζουμε τη ζύμη, σε ένα ταψί βαζούμε ριζόχαρτο.]
5. Μετά τα 15 λεπτά, ξεκινάμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα, στογγυλά κατά προτίμηση και τα βάζουμε στο ταψί.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Tip: Αν θέλουμε τα μουστοκούλουρα πιο μαλακά, κατά τη διάρκεια του ψησίματος τοποθετούμε λίγο αλουμινόχαρτο από πάνω. Έτσι δημιουργείται ατμός που τα κάνει πολύ πιο μαλακά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου