Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ

Υλικά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)
2 πράσινες πιπεριές
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 ποτηριού ρύζι τύπου arborio ή  σε περίπτωση που δε βρίσκουμε round grain
1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπου έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας(ζωμός)
1 μπωλάκι παρμεζάνα τριμμένη.

 
  

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 4 λεπτά.
Όταν τα υγρά εξατμιστούν, σβήνουμε με το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Περιμένουμε να εξατμιστούν ξανά τα υγρά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το "ζωμό" τόσο όσο να μπορούμε να φέρνουμε βόλτα το ρύζι μας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μυστικό είναι να παιδέψουμε το ρύζι ρίχνοντας κάθε φορά μόνον τόσο ζωμό όσο χρειάζεται να μην κολλήσει και ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
Η διαδικασία κρατάει περίπου 15 λεπτά ή όταν διαπιστώσετε ότι το ρύζι έχει βράσει αλλά "κρατάει" λίγο στον πυρήνα του.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας απαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου