Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ




ΥΛΙΚΑ:
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 3 κολοκυθάκια
  • ρύζι καρολίνα (2 – 3 κουταλιές σούπας για κάθε λαχανικό)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1,5 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1,5 κουταλάκι σουπας ζάχαρη
  • 3 πατάτες

    ΟΔΗΓΙΕΣ:
    Πλένετε όλα τα λαχανικά. Kόβετε στην άκρη τα κολοκυθάκια και χαράζετε ένα καπάκι στις ντομάτες και τις πιπεριές χωρίς όμως να το αποχωρίσετε εντελώς. Αφαιρείτε από τις πιπεριές τα σπόρια. Αδειάζετε τις ντομάτες και τις πιπεριες και κρατάτε την φλουδα καθως και φυλατε το περιεχομενο της ντοματας. Αδειάζετε τα κολοκυθάκια (χωρίς να φτάσετε εντελώς ως την άκρη) και κρατάτε επίσης τη φλουδα και το περιεχομενο. Τα βαζετε σε ταψί με το άνοιγμα προς τα επάνω. Kαθαρίζετε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβετε όλα πολύ καλά ή τα περνάτε από το μπλέντερ μαζί με το περιεχόμενο από τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε στον πολτό που θα σχηματιστεί το ρύζι, αλατοπίπερο, ζάχαρη και μισο φλιντζανι λάδι. Ανακατεύετε πολύ καλά και γεμίζετε τα λαχανικά (μέχρι πάνω, το μίγμα είναι αρκετά υδαρό, ώστε να μην υπάρχει φόβος να στεγνώσει ή να ξεχειλίσει το ρύζι). Kαθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια και τις προσθέτετε στο ταψί. Ρίχνετε από πάνω λίγο αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι, μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό και ψήνετε στους 170ο σε προθερμασμένο φούρνο. Αν ψήσετε το φαγητό στον αέρα λιγοστεύει ο κίνδυνος να αρπάξουν από πάνω τα λαχανικά.
    TIP:Μπορειτε εαν θελετε στο υδαρο μιγμα να βαλετε και κιμα ωστε να νοστιμησουν ακομα πιο πολυ τα γεμιστα σας.

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου