Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ζεστό γκιούλμπασι

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό μοσχάρι 
1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα)
1/2 κιλό αρνί (μπούτι)
1/2 κιλό γραβιέρα πικάντικη
2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
πιπέρι (μπόλικο)
3-4 λαδόκολλες




ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κόβουμε τα κρέατα σε μερίδες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες. Τα ρίχνουμε όλα σε μια λεκανίτσα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο και το βούτυρο.Απλώνουμε την πρώτη λαδόκολλα πάνω στον πάγκο και ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την γραβιέρα) μέσα. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο (πρώτα την δεξιά μεριά, ύστερα στην αριστερή, μετά την πάνω και τέλος την κάτω).
Ανοίγουμε μια δεύτερη λαδόκολλα και βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω.Διπλώνουμε πάλι με τις ίδιες κινήσεις. Τέλος συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν οι λαδόκολλες.
Προσοχή!! στην τελευταία φροντίζουμε το άνοιγμα να μείνει προς τα πάνω (για να μη φύγουν τα ζουμιά). Το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα και ψήνουμε ανάλογα με το κρέας που έχουμε συν 1 ώρα παραπάνω. Στην προκειμένη περίπτωση 2,5 ώρες. Μόλις περάσει ο προκαθορισμένος χρόνος σκίζουμε από πάνω τις λαδόκολλες και ρίχνουμε την γραβιέρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια. Το ξαναβάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο να λιώσει το τυράκι.

TIP:Μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα τρία κόκκινα κρέατα με κοτόπουλο. Θα πρότεινα όμως να μην αντικαταστήσετε το αρνί, επειδή δίνει όλη τη νοστιμιά.Επίσης χρησιμοποιείστε κλασικές λαδόκολλες και όχι χαρτί ψησίματος.Τέλος μην ανοίξετε τις λαδόκολλες πριν τον προκαθορισμένο χρόνο γιατί θα φύγει ο ατμός και τα κρέατα θα στεγνώσουν.
ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΟ shoutMix chat Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ...
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου