Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μακαρόνια με τόνο



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
1 κρεμμύδι
1 κονσέρβα τόνο
1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
λίγο κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί. Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. 
-Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. 
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ανάλογα πως θέλουμε τη σάλτσα μας). Όταν η σάλτσα μας έχει δέσει, την βγάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι.
-Παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας(χρησιμοποιήσαμε μακρόστενα Νο6), τα οποία βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σωτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο. 
-Τέλος σερβίρουμε και ρίχνοντας όση σάλτσα θέλουμε στα μακαρόνια και προσθέτουμε αν θέλουμε τυρί από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου